ÜDVÖZLÖK MINDEN OLVASÓT

Blogomban nem elsősorban útleírásokat, hanem apró úti élményeket, vidám és kevésbé vidám eseteket igyekszem rögzíteni.
Jó szórakozást kívánok hozzá, és szeretnék minél több hozzászólást kapni TÖLETEK.
JULI

2010. október 27., szerda

Naturista Kempingezés Horvátországban, Koversada Kemping

A legnagyobbat hagytam legutoljára. A hírét ismertük: Európa legnagyobb naturista kempingje és bungalowtelepe a KOVERSADA.Ismerős úton, éjszaka Szlovénián át, kedves autószereléssel Koperban, erről majd a későbbiekben. Kora délután értük el a nagy ŐT!
Vsar faluja tetején a templom mutatta az utat. Becsekkolás után pöfögés a meztelen városban. Az első benyomás nagyon fontos: ez pocsék volt! Sehol egy normális hely a két sátornak, nyolc főnek: négy öregebbnek, négy gyerekebbnek. Ahol találtunk volna, vagy túl szűk, vagy túl messze az élettől, vagy "Reserve!" Bár már augusztus második fele volt, a szabad helyek zsufik, az üresek meg béreltek, még akkor is, ha a gazdájuk már árkon-bokron túl! A csüggedés határán éppen kipakoltak egy szimpi helyet, mi meg betelepültünk. Jónak tűnt, egy kis domb tövében, az út mellett, a fürdőblokktól alig 50 méterre.

Házépítés után felderítés következik:

: a dombon mellettünk bolt és étterem. Nem kell messzire kutyagolni.
Jó: a WC és zuhanyblokk hatalmas, nem kell sorbaállni.
Rossz: a közelben nincs használható strand. Csak létrás mélyvíz, se a kicsiknek, se Józsiéknak nem alkalmas.
Egészségügyi séta: keressünk strandot! Pár félresikerült próbálkozás az antipatikus betonnapozókon, aztán egy kis vörösföldes terecske a plédeknek és napernyőknek, egy kőmóló. amin besétálhatunk a vízbe, hosszú tömött sorokban.
Józsiéknak ez sem szimpatikus, mert a legalacsonyabb víz is nyakig ér, és ez Józsi nemlétező vízbiztonságát taszítja. Ez van! - Illetve ezt érhetjük el 10 perces sétával sátrainktól. Legalább nézegetünk menet közben.
A strandunk mellett itt is német lakókocsifal az állandó telepítéseken. Virágok, gyümölcsfák, színes hangulat égősorok, és rengeteg színes flakonból gyártott szélforgó.

Nem kicsi ez a meztelen falu! Állítólag 10.000 fő a befogadása. Többször körbejártuk. Két szállodai keretek közti bungalowtelep, zegzugos utak mentén telepített lakókocsik, 4-5 étterem, 2-3 bolt, zöldségesek, újságosok, büfék, kávézók stb.stb.

A legjobb pofa a sziget. Keskeny hídon lehet átbaktatni. Autóval tilos, de a kemping kis kocsija átpréseli magát a csomagokkal. A híd arra is jó, hogy a srácok jókat ugráljanak róla a vízbe. Norbi és Eszter is többször elzarándokolt ide. Először frászt kaptunk a látványtól, de aztán láttuk, veszély nincs, csak élvezet.
Erről jut eszembe, elvándoroltak a kemping másik végére is az ugrótrambulinhoz.
Visszatérve a szigetre, ott aztán autómentes nyugalom van a kabócáktól hangos erdőben. Viszont a partja sziklás és vad, sportos úszóknak való. A túlsó oldalát sokan szeretik a vadvíz miatt. Vili és a gyerekek is, én kevésbé. A híd melletti kis strandrészt viszont kisgyerekes családok is szívesen látogatják.
A szigetről vissza. Balra van a Koversada másik híres helye: a Plázs. Homokkal feltöltött napozórész, ahol a naturista szépségversenyeket is rendezik. Itt készülnek a reklámképek!
Fölötte a hátsó kijárat, ahol a ruhás kemping és egy gyönyörű szálloda, aztán megint kemping, még nagyobb szálloda után Vsar városkája.

De vissza a strandunkra. Szóval inkább úszóknak, mint a Horvát tengerpart nagyrésze. Előttünk a Limszkij Fjord bejárata. Állandó a kirándulóhajók forgalma. Porecből és Rovnjból egyaránt jönnek ezt a csodálatos fjordot megtekinteni. Bár ezek a különféle hajók, a kalózhajó utánzattól a piros csodáig, már másnap visszaköszöntek.

Röviden ennyit a legeg-legjéről, a Koversadaról.
A többi meglátogatott kempinget besoroltam, most ennek a négynek a tetszés-sorrendje szerintem:
1. A KONOBE NATURIST CENTER , KRK SZIGETEN
2. A SOLARIS NATURIST CENTER , POREC MELLETT.
3. A KOVERSADA NATURIST CENTER VSARNÁL
4. KAZELA NATURIST CAMPING MEDULIN
Folytatni fogjuk Horvátországi Naturista Kempingezéseink felidézését, olyan történetekkel, kirándulásokkal, amelyek egyrészt megtörténtek velünk, akár humorosak, akár nem annyira, de érdemes őket elolvasni, ötletekként, tanácsokként vagy szórakozásként.
2011-ben pedig foglalkozzunk a nyári naturista kempingezés Horvátországban terveivel.


Jó szórakozást, és a többi bejegyzés elolvasását kívánjuk.Horvátország - horvatorszag.wyw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Közreműködők